دانستنی های مهاجرت
NOC
NOC
کانادا شمالی ترین کشور قاره آمریکا و همسایه ایالات متحده آمریکا میباشد.این کشور در حالیکه دومین کشور پهناور جهان بعد از روسیه است تنها نزدیک به 37 میلیون نفر جمعیت دارد و همین امر سبب شده است تا دولت کانادا توجه ویژه ای بر سیستم مهاجرپذیری خود داشته باشد و با تعریف روش های مختلف فدرال و استانی برای مهاجرت بتواند دروازه های خود را به روی افراد خارجی واجد شرایط باز کرده تا با افزایش پتانسیل نیروی انسانی متخصص زیر بنای پیشرفت و توسعه اقتصادی, فرهنگی و اجتماعی خود را گسترش دهد.
از سوی دیگر وجود بازار کار مناسب و فراهم آوردن شرایط ایده آل برای رشد و توسعه کسب و کارها در کانادا موجب شده است که متقاضیان بسیاری برای مهاجرت به این کشور اقدام کنند به طوریکه کانادا امروزه به یکی از اصلی ترین مقاصد مهاجرت مردم در سراسر جهان تبدیل شده است.
در حال حاضر کانادا یکی از بهترین و کارآمد ترین سیستم های مهاجرتی جهان را دارد .دولت این کشور هرساله متناسب با نیازهای بازار کارخود در سطح فدرال و استانی لیستی از مشاغل مورد نیاز را ارائه میدهد و افراد از طریق این لیست میتوانند متوجه شوند که آیا شرایط لازم برای کار در کانادا را دارند یا خیر. به این سیستم طبقه بندی مشاغل کانادا ناک میگویند.
سیستم طبقه بندی ملی مشاغل کانادا National Occupational Classification یا به اختصار NOC در واقع یک پایگاه داده است که مشاغل کانادا را برای کسانی که قصد مهاجرت به کانادا دارند طبقه بندی کرده است.
ناک شغلی NOC اطلاعات مربوط به شغل، وظایف و مهارتهای مخصوص هر شغل را به متقاضیان و کارفرمایان ارائه میدهد. هر فرد متقاضی باید شرایط و الزامات شغلی که ارائه داده شده است را داشته باشد.
ناک رابطه مستقیمی نیز با مرکز آمار کانادا دارد و طبق این سیستم بیش از ۳۰۰۰۰ عنوان شغلی در ۵۰۰ گروه طبقهبندی شدهاند. طبق این سیستم مشاغل در کانادا به 5 سطح و ۱۰ نوع مهارت طبقهبندی شده اند. این سیستم توسط تمام دانشجویان، کارگران، کارفرمایان و مشاوران شغلی و سازمانهای آموزشی مورد استفاده قرار میگیرد.
اولین نسخه از سیستم طبقهبندی مشاغل کانادا در سال ۱۹۹۲ و نسخه دوم آن در سال ۲۰۰۱ و نسخه بعد آن در سال ۲۰۰۶ ارائه و آخرین بازبینی این سیستم نیز در سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۶ انجام گردید. قرار است که هر ۱۰ سال این سیستم بروزرسانی شود.
همانطور که اشاره کردیم بر اساس سیستم طبقه بندی مشاغل ناک، مشاغل کانادا در ۵ سطح تقسیمبندی شده اند. سطوح ناک کانادا ۰ (صفر)، A، B، C و D هستند.
1 : مهارت های نوع 0 (صفر)
مشاغل مدیریتی در تمامی بخش ها از جمله مدیران ارشد و حتی مدیران کسب و کارهای بزرگ و کوچک در این بخش قرار می گیرند.
2 : مهارت های نوع A
مشاغلی که در این دسته بندی قرار می گیرند، مشاغلی هستند که نیازمند مدرک دانشگاهی هستند. همانند پزشکان، مهندسان و معلمان.
3 : مهارت های نوع B
مشاغل این دسته تخصصی هستند و معمولا نیازمند مدرک دانشگاهی، مدرک دیپلم یا گذراندن دوره ها و آموزش های تخصصی هستند. همانند: برقکار، تاسیسات کار و آشپز.
4 : مهارت های نوع C
مشاغل گروه C مشاغل متوسط هستند و معمولا نیازمند تحصیلات دبیرستان یا آموزش های تخصصی مربوطه هستند. مانند: راننده، گارسون و قصاب.
5 : مهارت های نوع D
مشاغل گروه D نیازمند مدرک یا آموزش خاصی نیستند. این مشاغل و معمولا آموزش حین کار دارند. همانند کارگران خدماتی و نیروهای نظافت.
برای آگاهی از ناک شغلی خود اینجا کلیک کنید.
تمام افرادی که قصد مهاجرت به کانادا را از طریق یکی از زیر شاخه های سیستم اکسپرس انتری به کانادا مهاجرت کنند باید حداقل مهارت کاری سطح ۰، A و B را داشته باشند و اگر سطوح C و یا D قرار داشته باشند، پذیرش داده نمیشود.
هر شغل و مهارتی در کانادا یک کد چهار رقمی دارد که به آن کد ناک گفته میشود.
· شماره رقم اول: نوع مهارت
این رقم نوع شغل، تحصیلات و یا مهارتی که شما دارید را نشان میدهد.
· شماره دوم: سطح مهارت
این رقم تجربه کاری و تحصیلات شما را نشان میدهد.
· شماره سوم:
این قسمت بر اساس دو رقم اول به شما داده میشود و شامل ۴۰ گروه است.
· شماره چهارم:
این رقم از گروههای اصلی تشکیل شده است. این بخش شامل ۱۴۰ گروه نیز میشود.
چگونه کد ناک شغلی خود را پیدا کنیم ؟
اگر اطلاعات کافی در زمینه ناک رشته خود ندارید به روش زیر عمل کنید:
ابتدا به صفحه مربوط به مشاغل ملی کانادا (NOC) در سایت اصلی اداره مهاجرت، شهروندی و پناهندگی کانادا IRCC رفته و گزینه مربوط به جست و جو بر اساس عنوان شغلی (Job Tittle) را انتخاب کنید. سپس عنوان شغلی مورد نظر خود را نوشته و گزینه تایید را انتخاب کنید تا ناک شغلی برای شما نمایش داده شود.
در صورتی که یک یا چند کد شغلی در نتایج جستجوی خود دارید، روی هر کدام کلیک کنید و توصیف هر شغل و وظایف آنرا بررسی کنید. وظایف اصلی شغل و پیشنیازهای مورد نظر برای شغل مربوطه را بررسی کنید تا مرتبط ترین و نزدیک ترین کد شغلی به حرفه خود را بیابید. در صورتی که وظایف و توصیفات شغلی با شغل شما همخوانی ندارد، جستجو را ادامه دهید.
اگر نتایج جستجوی شما با عنوان شغلی کافی نباشد، می توانید از ماتریس NOC برای جستجو استفاده کنید. برای این منظور باید بدانید شغل شما در کدام گروه شغلی قرار می گیرد.اولین رقم کد NOC ،عدد مربوط به حوزه شغلی است. با جستجوی میزان تحصیلات مورد نیاز، دامنه جستجوی خود را محدودتر کنید.
دومین رقم کد شغلی، سطح تحصیلات مورد نیاز برای آن شغل را نشان می دهد. البته ممکن است سطح تحصیلات شما با این عدد متفاوت باشد.
با آگاهی از این دو عدد، فهرستی کوتاه از گروههای شغلی کوچکتر در اختیار شما قرار می گیرد. در این لیست توصیفات و وظایف شغلی را بررسی کنید و نزدیکترین تعریف به شغل مورد نظر خود را پیدا کنید.