استانهای کانادا

استان جزیره پرنس ادوارد

معرفی استان جزیره پرنس ادوارد کانادا

جزیره پرنس ادوارد کانادا که به اختصار به آن PEI نیز گفته میشود در خلیج سنت لارنس واقع در ساحل شرقی کانادا و در اقیانوس اطلس قرار دارد. جزیره پرنس ادوارد یکی از استان‌های کاناداست که تشکیل شده از جزایری به همین نام می باشد و در فاصله 200 کیلومتری شمال استان نوااسکوشیا و 600 کیلومتری شرق استان کبک واقع شده است. جزیره پرنس ادوارد از طریق تنگه نورثامبرلند, از مینلند کانادا, نیوبرانزویک و
نوا اسکوشیا جدا می شود و با پل 13 کیلومتری موسوم به پل کنفدراسیون, به نیوبرانزویک متصل می شود.

نام این جزیره از پرینس ادوارد (1767–1820), فرزند چهارم جرج سوم بریتانیا و پدر ملکه ویکتوریا گرفته شده‌است.این استان دارای اسم های دیگری همچون محل تولد کنفدراسیون و باغی در خلیج نیز می باشد. از آن جهت که این استان دارای مزارع کشاورزی زیادی می باشد به باغی در خلیج نیز نامگذاری شده است. طبق توافقی که طی جلسه ای در سال 1864صورت گرفت پرینس ادوارد به عضویت کنفدراسیون در آمد و هفتمین استان کانادا تلقی شد به همین دلیل این استان به, محل تولد کنفدراسیون نیز معروف است.

پرنس ادوارد از یک جزیره اصلی و 231 جزیره کوچکتر تشکیل شده, جزیره اصلی 104امین جزیره بزرگ دنیا و 23 سومین در کانادا است. این استان روی هم رفته 224 کیلومتر طول داشته و عرض آن بین 6 تا 64 کیلومتر می باشد.کل مساحت این استان, 5660 کیلومتر مربع است و هیچ جایی در این استان وجود ندارد که بیشت از 16 کیلومتر یا 10 مایل با دریا فاصله داشته باشد. بالاترین نقطه در این جزیره در ارتفاع 152 متری بالاتر از سطح دریا قرار گرفته است. جزیره پرنس ادوارد به سه بخش کینگز, کوینز و پرنس تقسیم می شود . در این جزیره دریاچه یا رودخانه مهمی وجود ندارد و حوضچه ها و جویبارهای کوچک در جریان است. جزیره پرنس ادوارد 90 ساحل شنی زیبا دارد که با تپه های شنی احاطه شده است. به دلیل وجود حجم زیاد اکسید آهن در این جزیره, خاک جزیره که متشکل از ماسه و سنگ نرم می باشد, به رنگ قرمز در آمده است.

جزیره پرنس ادوارد یکی از استان های کم جمعیت با مساحت کم در کشور کانادا می باشد.
در سال 2016 تعداد جمعیت استان 142,907نفر تخمین زده شده است.
جزیره پرنس ادوارد با وجود جمعیت کم, پر تراکم ترین استان کانادا از نظر جمعیت است (23.9 نفر در هر کیلومتر مربع).حدود 56٪ از این جمعیت در مناطق روستایی زندگی می کنند.بیشتر جمعیت جزیره از تبار بریتانیایی (ایرلندی، اسکاتلندی، و انگلیسی) هستند.

این جزیره, هیچ شهر بزرگی مانند استانهای دیگر کانادا ندارد. در واقع, 31 شهر در کانادا وجود دارند که جمعیت هرکدام از آنها بیشتر از جمعیت کل پرنس ادوارد است.

شارلوت تاون مرکز این استان است. این شهر مرکزی جزیره در حدود 32.000 نفر جمعیت دارد و به افتخار نام ملکه شارلوت (همسر شاه جورج سوم) به این عنوان نامگذاری شده است. جزیره پرنس ادوارد, شهر دیگری بنام سامرساید دارد که در قسمت پرنس واقع شده است. از جمله شهر های استان جزیره پرنس ادوارد کانادا عبارتند از : آلبرتن, کورنوال, جورج تاون, کنزینگتون, مونتاگیو, سوریز و استراتفورد. چندین روستا نیز در جزیره وجود دارند.

مردم این جزیره اعتقاد قوی به مذهب کاتولیک و پروتستان دارند که افراد مقید بیش از 50 درصد از جمعیت محلی را تشکیل می دهند. زبان اصلی بیش از 93 درصد ساکنین این جزیره انگلیسی میباشد و تنها 4 درصدآنان به فرانسه صحبت میکنند.

اقتصاد و اشتغال در استان جزیره پرنس ادوارد کانادا

اقتصاد استان جزیره پرنس ادوارد کانادا تا حد زیادی مبتنی بر صنایع فصلی کشاورزی, گردشگری و ماهیگیری می باشد که البته کشاورزی صنعت غالب آن محسوب میشود و به نوعی شغل اصلی ساکنان این منطقه به شمار می رود. در حال حاضر حدود 1500 مزرعه در جزیره پرنس ادوارد وجود دارد. حدود 30 درصد از سیب زمینی کانادا, در این استان کشت می شود. این محصول, مهم ترین منبع درآمدی برای 2000 کشتزار این استان است. سایر محصولاتی که در این استان کشت می شوند عبارتند از: سیب, توت فرنگی, زغال اخته, هویج, پیاز, گوجه فرنگی, حبوبات و غیره.

گوشت گاو, گوشت خوک و فرآورده های لبنی نیز بخش اعظمی از صنایع خوراکی این استان را در بر می‌گیرد. صنعت ماهیگیری نیز یکی دیگر از موارد اصلی اقتصادی در این استان است. خرچنگ , صدف, خزه ایرلندی, ماهی تن و صدف های خوراکی این جزیره در سرتاسر کانادا و جهان معروف می باشد.

همان طور که شاهد هستید بخش تولیدات صنعتی در این استان عمدتا در صنایع غذایی فعالیت می کنند اما, صنایع هایتک (فناوری بالا) به خصوص در زمینه های پزشکی, الکترونیک, علوم زیستی و کشاورزی نیز در حال پیدا کردن جایگاه ویژه خود در جزیره هستند. با تمام این تفاسیر عمده فعالیت در این شهر شهرداری و کارهای مرتبط با دولت فدرال است.

ناگفته نماند که در این جزیره صنعت گردشگری (به ویژه در طول تابستان) نیز از رونق خوبی برخوردار است. این جزیره مناطق طبیعی زیبایی مثل زمین‌های گلف و مناظر طبیعی جذاب دارد که گردشگران زیادی را راهی این استان می کند.

متوسط درآمد خانواده در این استان کمتر از 41.500 دلار بوده که کمتر از میانگین در کانادا است. همچنین مالیات بر درآمد این استان بالاتر از میزان متوسط در کانادا است.با این حال هزینه پائین زندگی باعث شده است که مردم در استان پرنس ادوارد با آسایش زندگی کنند به عنوان مثال هزینه گرمایش و مسکن در این استان به طور کلی در بین استانهای کانادا کمترین هزینه را شامل می‌شود.

تحصیل در استان جزیره پرنس ادوارد کانادا

در کانادا بچه‌های زیر 16 سال باید در مدرسه ثبت‌نام شوند. آموزش همگانی برای بچه‌های زیر 16 سال رایگان بوده و عموماً از سن 4 یا 5 سالگی آغاز می‌شود. بیشتر بچه‌ها تا اتمام دوره‌ی متوسطه (دبیرستان) که عموماً تا 18 سالگی است, در مدرسه می‌مانند. نخستین دوره آموزشی در استان پرنس ادوارد مقطع آموزشی ابتدایی است که 6 سال به طول انجامیده وسنین12-6 سال را شامل می گردد. دومین مقطع آموزشی استان پرنس ادوارد مقطع آموزشی مقدماتی متوسطه(آموزش راهنمایی) است که مدت 3 سال به طول انجامیده وسنین 12-15 سال را شامل میگردد.

مقطع نهایی آموزش پیش دانشگاهی در استان پرنس ادوارد، مقطع آموزش متوسطه می باشد که مدت زمان3 سال به طول انجامیده وسنین 18-15 سال را شامل میگردد .

دولت استانی پرنس ادوارد, هزینه‌ی بیش از 60 ساعت آموزش زبان برای بهبود توانایی انگلیسی یا فرانسه برای بچه‌های زیر 18 سال را تقبل خواهد کرد.

جهت ورود به مقاطع آموزش عالی فنی حرفه‌ای در استان پرنس ادوارد برخورداری از گواهینامه دیپلم متوسطه الزامی است. دراین استان , دانشگاه پرنس ادوارد و کالج هلند مسئولیت ارائه خدمات آموزش عالی به دانشجویان را برعهده دارند. موسسات آموزش فنی حرفه‌ای خصوصی دیگری نیز در این استان فعالیت دارند که به ارائه دوره‌های مختلف کار آموزی و آموزش فنی حرفه ای به علاقه مندان مشغول می باشند.

آب و هوای استان جزیره پرنس ادوارد کانادا

جزیره پرنس ادوارد کانادا از لحاظ آب و هوایی شدیدا تحت تاثیر دریاهای اطراف قرار گرفته است چرا که در طول سال آب و هوای آن بسیار متغیر است.

این استان چهار فصل است. فصل بهار معمولاً کمی دیرتر فرا می‌رسد و هوا کاملاً سرد است.

تابستانها معمولاً دلپذیر بوده, نه خیلی گرم و نه خیلی سرد می‌باشد. زمستانها معمولاً طولانی و سرد بوده و از ماه نوامبر تا آوریل, برف زیادی سطح جزیره را می پوشاند. در این استان گاهی اوقات طوفانهای زمستانی باعث تعطیلی مدارس و کارها می‌شود. این جزیره از مناطق بادخیز به شمار می‌رود. وجود باد باعث می‌شود که دمای هوا در جزیره سردتر به نظر برسد, اما در طول تابستان و به علت وجود گرما, این باد باعث کاهش گرما می‌شود.

بارندگی در جزیره بطور متوسط برابر با 868 میلی متر در سال است و بارش برف سالانه نیز بطور متوسط برابر با 340 سانتی متر می باشد.

خدمات درمانی در استان جزیره پرنس ادوارد کانادا

بر طبق قوانین دولت کانادا تمامی افراد دارای اقامت دائم کانادا و شهروندان کانادا می توانند از خدمات بهداشتی, درمانی رایگان استفاده کنند. هزینه های درمانی در کانادا به صورت مستقیم از شهروندان دریافت نمی گردد. اما خدمات غیر ضروری مانند عمل های زیبایی یا خدمات خاص دندان تحت پوشش این نوع بیمه نمی باشد و غیر رایگان است. طرح درمانی و بهداشتی استان پرنس ادوارد خدمات ضروری و عمل های دندان مانند جراحی دندان و ریشه را تحت پوشش قرار می دهد. بهتر است از طریق یک شرکت خصوصی, برای بیمه‌ی ثانویه‌ی درمانی اقدام کنید. برای این منظور, به یک شرکت بیمه‌ی محلی مراجعه کنید.

بلافاصله پس از اقامت, با دپارتمان سلامتی پرنس ادوارد تماس بگیرید و بخواهید که نامتان برای این منظور در لیست انتظار قرار گیرد. برای دریافت خدمات پزشکی رایگان, از طریق برقراری ارتباط با این دپارتمان, برای کارت بیمه‌ی درمانی درخواست ارائه دهید و یا می‌توانید از طریق داروخانه‌های محلی, کلینیک‌ها یا سازمان‌های خدمات مهاجرتی برای این منظور اقدام کنید.