سازمان مهاجرتی شایا


بسیاری از افرادی که تصمیم می‌گیرند برای ادامه تحصیل، کار و یا زندگی به کشورهای دیگر مهاجرت کنند نیاز به یک مدرک زبان معتبر دارند.

مدرک آیلتس یکی از مدارکی است که افراد باید به هنگام ورود به دانشگاه‌ها و کشورهای انگلیسی زبان ارائه دهند.

مدرک آیلتس نشان دهنده سطح مهارت افراد در زبان انگلیسی بوده و مورد تایید 10حدود  هزار سازمان در جهان است. 



آزمون آیلتس (به انگلیسی: IELTS) که برگرفته از سرواژگان (International English Language Testing System) به معنای نظام بین‌المللی ارزش‌یابی زبان انگلیسی است. این آزمون یکی از معتبرترین آزمون‌های زبان انگلیسی در حال حاضر است که در سراسر دنیا برگزار می‌شود. آیلتس در واقع آزمونی بریتانیایی بوده و از این نظر هم ردیف با تافل، آزمون آمریکایی قرار می‌گیرد.

​​​​​​​این آزمون توسط دانشگاه کمبریج انگلستان، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا برگزار می‌شود و دارای بالاترین استاندارد بین المللی برای ارزیابی زبان انگلیسی است.


مهاجرت استانی کانادا

​معرفی آزمون زبان آیلتس​​​​​​​

ویزای اسپانسر شیپ کانادا


آزمون آیلتس در چهار مهارت مختلف شرکت‌کنندگان را مورد ارزیابی قرار می‌دهد که این مهارت‌ها به ترتیب برگزاری در آزمون شامل Listening (شنیداری)، Reading (خواندن)، Writing (نوشتاری) و Speaking (گفتاری) هستند. 

آزمون آیلتس (IELTS) به طور کلی در دو نوع در دسترس است:

۱ : آزمون آیلتس (IELTS) آکادمیک : 

برای افرادی است که برای تحصیلات عالی در خارج از کشور خصوصا در کشورهای انگلیسی زبان مثل انگلیس، کانادا و استرالیا قصد اپلار دارند، طراحی شده است.

۲ : آزمون آیلتس (IELTS) جنرال یا عمومی  : 
​​​​​​​

برای کسانی است که قصد مهاجرت به استرالیا، کانادا و انگلستان، یا درخواست تحصیلات متوسطه، برنامه های آموزشی و تجربه کار به زبان انگلیسی در خارج از کشور را دارند برنامه ریزی شده است. 

البته لازم به ذکر است که داشتن مدرک زبان آیلتس برای آزمون های داخلی نیز مانند آزمون دکتری تخصصی و یا آزمون لیسانس به پزشکی که برای ثبت نام و قبولی در آنها به مدرک زبان نیاز است، نیز مورد قبول است. 


سازمان مهاجرتی شایا, انتخابی شایسته برای مهاجرت شما
رزرو وقت مشاوره
فرم ارزیابی
سازمان مهاجرتی شایا

بخش های مختلف آزمون IELTS:
​​​​​​​


بخش Listening

زمان: حدودا 4۰ دقیقه

تعداد سوال: دفترچه‌ای حاوی چهل سوال در ۴ بخش

سوالات این بخش، درواقع توانمندی و مهارت  داوطلب در فهمیدن و درک موضوع اصلی گفتگو، داده‌های پراکنده و جزیی و گوش دادن به موضوعات مختلف را نشان می‌­دهد. داوطلب فقط یکبار فرصت گوش دادن به هر گفتگو را دارد.

با پایان یافتن فایل صوتی، در آزمون کتبی ۱۰ دقیقه و در آزمون کامپیوتری ۲ دقیقه فرصت دارید تا جواب‌ها را از دفترچه سوالات به پاسخنامه منتقل نمایید.


بخش General Training Reading

زمان: ۶۰ دقیقه برای ۴۰ سوال

دفترچه حاوی متون که جمعا ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه دارند به داوطلب داده می‌شود.

بر خلاف بخش Listening، زمان اضافه‌ای جهت انتقال جوابها از دفترچه سوالات به پاسخنامه به شما داده نمی‌شود.

متون بکار رفته در دفترچه سوالات از مجلات، جزوات، کتابها و روزنامه‌ها انتخاب شده‌اند و مخاطب آن افراد غیر متخصص است.

بخش اول در مورد امور روزمره اجتماعی است.
بخش دوم در مورد جزوات آموزشی و احتیاجات رفاهی است.
بخش سوم شامل یک متن بلند با موضوعی عمومی است.


بخش Academic Reading

زمان: ۶۰ دقیقه برای ۴۰ سوال

دفترچه حاوی ۳ متن که جمعا ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه دارند به داوطلب داده می‌شود.بر خلاف بخش Listening، زمان اضافه‌ای جهت انتقال جوابها از دفترچه سوالات به پاسخنامه به شما داده نمی‌شود.

متون بکار رفته در دفترچه سوالات از مجلات، جزوات، کتابها و روزنامه‌ها انتخاب شده‌اند و مخاطب آنها خواننده غیر متخصص است.متون جنبه علمی  و آکادمیک دارند و داوطلب باید سطح بیشتری از لغات را بداند و توانایی مطالعه و تحلیل متون تخصصی را داشته باشد.

حداقل یکی از سه متن، نوشتاری استدلالی است.متن سوم سخت تر از دو متن اول و دوم بوده و سطح زبان بالاتری را نیاز دارد.در صورتی که متن حاوی لغات تخصصی و فنی باشد، واژه نامه‌ای کوتاه نیز همراه آن خواهد آمد.

تفاوت متن و سوالات بخش ریدینگ آکادمیک و جنرال چیست؟

به طور کلی فرمت هر دو آزمون یکی است اما در قسمت محتوا در آزمون آکادمیک داوطلبان با محتواهای طولانی‌تر و تخصصی روبرو بوده در حالی که داوطلبان بخش جنرال بیشتر با مباحث عمومی و کار آفرینی و لغات ساده تری روبرو هستند.



بخش General Training Writing

زمان: ۶۰ دقیقه

شما برای دو موضوع متفاوت باید متنی بنویسید.

تسک 1 writing در مقایسه با تسک دوم تقریبا راحت­‌تر بوده و نمره کمتری دارد.

در موضوع اول (TASK 1) باید نامه‌ای به شخصی فرضی بنویسد و در آن مسئله یا مشکلی را شرح دهید. نامه شما باید حداقل ۱۵۰ کلمه داشته باشد. اگر نامه‌ای کمتر از ۱۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۲۰ دقیقه از وقت را به موضوع اول اختصاص دهید.

در موضوع دوم (TASK 2) باید نظر موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مساله بیان کنید و باید حداقل ۲۵۰ کلمه در مورد آن بنویسید. اگر انشائی کمتر از ۲۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۴۰ دقیقه از وقت را به موضوع دوم اختصاص دهید.



بخش Academic Writing

زمان: ۶۰ دقیقه

شما برای دو موضوع متفاوت باید متنی بنویسید.

در موضوع اول (TASK 1) باید در مورد جدول یا نموداری که به شما داده شده‌است، توضیح دهید. انشاء شما باید حداقل ۱۵۰ کلمه داشته باشد. اگر انشائی کمتر از ۱۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۲۰ دقیقه از وقت را به موضوع اول اختصاص دهید.

در موضوع دوم (TASK 2) باید نظر موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مساله بیان کنید و باید حداقل ۲۵۰ کلمه در مورد آن بنویسید. اگر انشائی کمتر از ۲۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۴۰ دقیقه از وقت را به موضوع دوم اختصاص دهید.

تسک دو در آزمون آکادمیک و جنرال آیلتس تقریبا مشابه بوده ولی مهم‌ترین تفاوت قابل توجه موضوعاتی است که در سوال­ها از آنها استفاده می‌­شود. در آزمون آکادمیک موضوعات تخصصی تر بوده و نیاز به لغات آکادمیک بیشتر جهت پاسخگویی دارند.


بخش Speaking

این مصاحبه شفاهی بصورت رو در رو برگزار میشود که زمان آن 15 الی 20 دقیقه و شامل سه بخش است.

دربخش اول متقاضی باید در مدت زمان 4 الی 5 دقیقه به سوالات عمومی و شخصی در مورد محل زندگی، شغل، وضعیت خانوادگی و علائقش پاسخ دهد. میانگین زمان پاسخ به هر سوال حدودا 40 ثانیه بوده و باید بتوانید پاسخ‌ها را به خوبی پوشش دهید.

سپس در بخش دوم یک Topic Card به داوطلب داده می‌شود. قبل از شروع داوطلب به مدت یک دقیقه می‌تواند در مورد موضوع فکر کرده و مطالب خود را یاداشت نماید. در این بخش داوطلب باید بتواند پیوسته تقریبا به مدت 2 دقیقه به کمک ایده پردازی صحیح صحبت کند. در این قسمت، ممتحن آیلتس یا IELTS Examiner سکوت کرده و صرفا گوش می‌دهد. البته اگر داوطلب نتواند این بخش را به خوبی انجام دهد ممتحن احتمالا در انتها چند سوال بپرسد. 

در بخش سوم به مدت ۴ الی ۵ دقیقه با مصاحبه کننده در ادامه موضوعی که در بخش دوم به آن پرداخته صحبت می کند. در این بخش سوالات به شکل چالشی مطرح شده و داوطلب باید بتواند دلایل قانع کننده ای در خصوص موافقت و یا مخالفت و یا نظر خود در مورد موضوع مشخصی بیان کند.














​​​​​​​




​​​​​​​

نمره‌بندی آزمون آیلتس چگونه است؟

سیستم سنجش نمرات آزمون آیلتس در بازه‌ای از ۰ تا ۹ است، در آزمون آیلتس واژه‌ای به نام (نمره‌ی قبولی) تعریف نشده است و نمره‌ی کسب شده توسط شما گواهی است بر میزان دانش زبانی شما. همین نمره‌ی شما دلیلی بر قبولی و یا مردودی شما نیست اما با توجه به انتظارات شما از نمره مورد نظرتان این نمرات ارزش‌گذاری خواهند شد. به طور کلی با توجه به همین ارزش‌گذاری نمره ی ۵ نمره متوسط و نمره ۶ به بالا نمره‌ی خوب تلقی می شود.




نتیجه آزمون IELTS چه زمانی مشخص می‌شود؟
عمدتا نتایج آزمون دو هفته پس از پایان پذیرفتن بخش گفتاری اعلام می‌شود و کارنامه فقط به داوطلب ارائه می‌شود. لازم به ذکر است که اعتبار نتایج آزمون دو ساله است، به این معنا که دانشگاه‌ها کارنامه آیلتسی را که بیشتر از دو سال از تاریخ آن گذشته باشد، قبول نخواهند کرد.